De informatie op deze website wordt vanaf 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Vanaf dat moment vind je alle geactualiseerde informatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) op de website www.bosa.belgium.be.

E-facturatie voor aanbestedende overheden

Sinds 17 april 2019 moeten alle Europese aanbestedende overheden in staat zijn om gestructureerde elektronische facturen te ontvangen in overeenstemming met de Europese norm. Het gaat om een wettelijke verplichting, voorgeschreven door de Europese richtlijn 2014/55.

E-facturatie: een verplichting, maar ook een kans!

E-facturatie (of elektronische facturatie) is niet alleen een verplichting, maar ook een heuse kans. Een kans om de administratieve rompslomp te verminderen, om tijd te winnen, om minder fouten te maken en om minder papier te verbruiken. Vanuit juridisch oogpunt heeft een elektronische gestructureerde factuur dezelfde geldigheid als een papieren factuur. En een e-factuur werkt kostenbesparend: ze kost slechts 75% van de prijs van een papieren factuur!

Een referentiesite met alle informatie

De website efactuur.belgium.be maakt u wegwijs in de wereld van e-facturatie, een onderwerp dat uitgebreider en ingewikkelder is dan u zou denken. U vindt er volledige, transparante, neutrale, actuele en relevante informatie over elektronische facturatie.

Via het tabblad “Overheden” vindt u onmiddellijk alle relevante info voor aanbestedende overheden. 

Werk mee aan de verdere ontwikkeling van e-facturatie!

Heel wat organisaties doen al inspanningen voor de verdere ontwikkeling van e-facturatie. U ook? Waarom dan geen partner worden van de website efactuur.belgium.be? Bekijk de praktische modaliteiten.

Wilt u nuttige info delen over e-facturatie of wilt u getuigen over uw ervaringen met e-facturatie? Draag dan uw steentje bij aan de inhoud van de website efactuur.belgium.be!